Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання ВР факультету природничих наук

На факультеті природничих наук відбулося перше планове засідання вченої ради факультету у 2023-24 н.р.

Засідання відкрила голова ВР факультету, декан Наталія МАЦАЙ, яка привітала членів вченої ради – НПП, співробітників та здобувачів освіти та побажала професійних успіхів, творчого натхнення та плідної роботи у новому навчальному році.

За порядком денним засідання розглядались питання:
1. Про зміни у складі вченої ради факультету.
2. Про напрямки розвитку університету, факультету, кафедр у 2023-24 н.р.
3. Про початок нового 2023–24 навчального року.
4. Різне.

При  розгляді питання «Про напрямки розвитку Університету, факультету, кафедр у 2023-24 н.р.» голова ВР факультету Наталія МАЦАЙ акцентувала увагу членів ради на визначених ректором Оленою КАРАМАН пріоритетних напрямів діяльності Університету, його структурних підрозділів у поточному навчальному році, а саме: формуванні контингенту здобувачів освіти; необхідності підвищенні якості кадрового складу; забезпеченні якості освіти, розробленні й реалізації концепції якісного вивчення, викладання та використання англійської мови в університеті; розвитку науково-дослідної та інноваційної діяльності; активізації міжнародної діяльності та процесу інтернаціоналізації університетської освіти; модернізації змісту й технологій (форм, методів, засобів) соціально-гуманітарної роботи, створення ефективного студентського самоврядування; розвитку матеріально-технічної бази, соціальної інфраструктури та безпечного освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу та удосконаленні фінансово-економічної діяльності університету. Було розглянуто можливості реалізації цих напрямків у діяльності факультету, кафедр та обговорено питання формування плану роботи факультету, планів роботи кафедр на 2023-24 н.р. з урахуванням серпневого рішення ВР університету.

При розгляді питання «Про початок нового 2023-24 н.р» доповідач Ольга ГУБСЬКА зосередила увагу присутніх на нормативній базі (документах різного рівня) що регламентують особливості початку нового навчального року в умовах повномасштабної війни росії проти України та другого переміщення з Луганської до Полтавської області. Надала інформацію щодо дат початку нового навчального року та формату навчання для здобувачів освіти бакалаврату та магістратури денної та заочної форм навчання; зосередила увагу присутніх на особливостях організації офлайн навчання на локації у м. Миргород та використанні для онлайн навчання різноманітних засобів дистанційного навчання –  освітній портал ЛНУ, платформи Microsoft Teams, ZOOM, Classroom та ін.

При розгляді питань у пункті «Різне» Наталія МАЦАЙ презентувала присутнім для обговорення та затвердження «План засідань ВР факультету на І семестр 2023-2024 н.р.», «План соціально-гуманітарної роботи факультету на 2023-2024 н.р.». Вчена секретарка факультету Катерина БЕРЕЗЕНКО надала інформацію щодо подання кафедр факультету «Про затвердження едвайзерів академічних груп за спеціальностями факультету». Заступник декана з наукової, міжнародної та проєктної діяльності Ірина КИРПИЧОВА презентувала для затвердження результати підвищення кваліфікації викладачів кафедр.

Бажаємо членам вченої ради факультету природничих наук плідної роботи, реалізації всіх планів та переможного миру!

 

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024