Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Державна нагорода

Студентка 2 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» Ксенія Байло отримала державну нагороду «Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня».

Указом Президента України № 565/2023 від 7 вересня 2023 року  «Про відзначення державними нагородами України членів національної збірної команди України на ІІІ Європейських іграх» за досягнення високих спортивних результатів на ІІІ Європейських іграх у м.Кракові (Республіка Польща), виявленя самовідданісті та волі до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України постановлено нагородити орденом княгині Ольги ІІІ ступеня БАЙЛО Ксенію Олегівну — дворазову чемпіонку та срібну призерку зі стрибків у воду.

Українська стрибунка у воду Ксенію БАЙЛО  – здобувачка вищої освіти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», а ще майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка та призерка України, чемпіонка Європи, срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи, чемпіонка світу та чемпіонка Європи серед юніорів, срібна та бронзова призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи серед юніорів та срібна призерка чемпіонату Європи серед юніорів.

Після золотої нагороди за результативний виступ на ІІІ Європейських іграх в Польщі на питання краківського журналіста: «Звідки черпаєте натхнення та мотивацію на таку щоденну непросту працю, тренування і про що мрієте?», – Ксенія БАЙЛО відповіла: «Я думаю, що ті моменти, коли ти стоїш на п’єдесталі та співаєш гімн своєї країни, – ось це і є мотивація, це надихає! А мрію зараз лише про перемогу, щоб закінчилася війна і ми повернулися до звичного життя. Хоча воно вже не буде таким звичним, як раніше. Але житимемо спокійно і не думатимемо, що, коли ти спатимеш, десь прилетить ракета. »

Щиро вітаємо Ксенію з державною нагородою і пишаємося своєю студенткою, яка своїми здобутками та перемогами підвищує авторитет університету та рейтинг нашої Батьківщини у Світі.

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024