Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вступ до аспірантури

В умовах воєнного стану в університеті відбулася вступ до аспірантури, на навчання для здобуття ступеня доктора філософії.

Вступ до аспірантури – це подія, сповнена викликів та неймовірних можливостей розвитку для тих, хто прагне зануритися в світ науки та досліджень.

Аспірантура та докторантура успішно діє у нашому закладі вищої освіти протягом багатьох років. ЇЇ функціонування забезпечується наявністю в університеті сучасної науково-дослідної та матеріальної бази, співробітництвом із науковими школами, які мають потужні наукові дослідження в галузі спеціальностей, за якими проводиться підготовка кадрів вищої кваліфікації.

До аспірантури на очну та заочну (денна, вечірня) форми навчання для здобуття наукового ступеня доктора філософії на конкурсній основі мали право подати документи особи, які здобули ступінь магістра або здобули освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Цьогоріч до аспірантури вступають майже 70 осіб.

Згідно наказу №98-ОД від 15 серпня 2023 року «Про формування предметних комісій на вступні іспити до аспірантури», протягом трьох днів, з 6 по 8 вересня 2023 року, в університеті було зорганізовано й проведено вступні іспити для вступників третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти в галузі знань 01 – Освіта/педагогіка за спеціальностями 011 – Освітні, педагогічні науки, 015 – Професійна освіта (за спеціалізаціями); 03 – Гуманітарні науки за спеціальностями 032 – Історія та археологія, 035 – Філологія; 05 – Соціальні та поведінкові науки за спеціальностями 051 – Економіка, 052 – Політологія; 11 – Математика за спеціальністю 111 – Математика; 23 – Соціальна робота за спеціальністю 231 – Соціальна робота.

Згідно розкладу, першим екзаменом була філософія, другим – іноземна мова, третім – фаховий іспит зі спеціальності.

До складу комісій входили гаранти освітньо-наукових програм та досвідчені науковці університету за кожною спеціальністю.

Підготовка аспірантів в університеті здійснюється як за кошти юридичних та фізичних осіб, так і за кошти державного бюджету. Цього року за кошти держави мають можливість навчатися 7 осіб.

Бажаємо майбутнім аспірантам-шевченківцям успішного навчання, наукових здобутків та творчої наснаги у подальшій роботі над написанням дисертації та її захистом!

За інформацією відділу аспірантури

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024