Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-вебінар

7 вересня відбувся онлайн-вебінар на тему:  «Актуальні питання навчального курсу «Міжнародний захист прав людини» та інноваційні підходи до його викладання».

Викладачі навчально-наукового інститут історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук Світлана Вовк, д.політ.н., Олена Меженська, к.політ.н., Людмила Новоскольцева, к.політ.н, Антон Бадер, д.політ.н., Олексій Алтухов, к.іст.н.  7 вересня 2023 р. відвідали онлайн-вебінар на тему:  «Актуальні питання навчального курсу «Міжнародний захист прав людини» та інноваційні підходи до його викладання», спікер: Мирослава Антонович, керівниця Центру дослідження геноциду і прав людини, доцентка кафедри міжнародного та європейського права, Національний університет «Києво-Могилянська академія», м. Київ 

Після початку агресії РФ проти України в 2014 р., і особливо її повномасштабного наступу з лютого 2022 р., змінилось тематичне наповнення навчального курсу «Міжнародний захист прав людини». Акценти у викладанні цього курсу змістились на розмежування порушень прав людини і злочинів проти людяності та геноциду. Основна увага приділялася питанню відповідальності за грубі порушення прав людини. Авторка поділилася досвідом викладання цього курсу в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» та методикою, яку застосовує.

Дякуємо Мирославі Антонович за змістовний вебінар.

 

Навчально-науковий інститут історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024