Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний день грамотності

Традиція відзначати день грамотності започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року.

Саме ця конференція рекомендувала проголосити 8 вересня – дату урочистого відкриття конференції – Міжнародним днем грамотності (International Literacy Day), та святкувати його щорічно в усьому світі.

Грамотність людини є запорукою її успіху, вона дає можливість отримати доступ до певної інформації, розширити свої життєві можливості, побороти негативний тиск навколишнього середовища та зробити свій свідомий вибір.

Грамотність – основа для подальшого особистого розвитку, невід’ємне право людини і основа для її навчання протягом усього життя.

Грамотність є головним показником культурного та соціального розвитку населення. Це не лише вміння читати і писати: здатність аналізувати прочитане, зробити власні висновки, правильно використовувати отриману інформацію в подальшому – ось що таке грамотність. Вона формує світогляд людини, впливає на її побут, звички, оточення, сприйняття себе і є основою для здобуття нових знань і вмінь.

Мета Міжнародного дня грамотності – нагадати людям, що грамотність – невід’ємна ознака сучасного і розвинутого суспільства.

Бути грамотним – це круто! Грамотність – запорука успіху, грамотну націю не здолає жоден ворог.

Завдяки перспективній і освіченій молоді, яких готує саме  наш Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, наша держава має усі шанси стати успішною країною, тому що НАША ОСВІТА – ГАРАНТІЯ ВАШОГО УСПІХУ, а ваш успіх – це розвиток і успіх нашої України.

Вітаємо з Міжнародним днем грамотності. Бажаємо писати без помилок, бути впевненими в собі людьми, вміти грамотно вести мову і будь-яку справу. Наша мова – велика і могутня! Знання мови є важливим в спілкуванні, веденні справ і переговорів. Тому постійно підвищуйте свою грамотність і тягніться до знань, а ми вам з цим завжди допоможемо!

Сайт Вуза: https://luguniv.edu.ua/?page_id=92728

email: lnu.priymalnakomisia.27@gmail.com

Телефон приймальної комісії: +38(095)105-60-05

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024