Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виробнича практика екологів

Відбулася виробнича практика екологів в НДУ «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем».

Навчальний 2023-2024 рік розпочався для магістрів з екології 2 курсу з виробничої практики. 6 вересня відбулася зустріч керівників виробничої практики від кафедри садово-паркового господарства та екології та бази практики – Науково-дослідної установи «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» з практикантами для обговорення та узгодження поставлених до виконання магістрам завдань.

У зустрічі взяли участь керівники практики Ірина Кирпичова, доцент кафедри садово-паркового господарства та екології, канд. біол. наук, доцент та Наталія Цапко, завідувач лабораторії еколого-токсикологічних досліджень антропогенного впливу на компоненти довкілля та нормування екологічно безпечного природокористування, канд. техн. наук, доцент.

Науково-дослідна установа «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» є однією з провідних установ України, який почав свою історію ще з 1971 року, має 11 спеціалізованих лабораторій та акредитований аналітичний центр, в яких працюють кращі фахівці країни в природоохоронній галузі. У серпні 2023 року розпочато співпрацю та підписано договір про наукову та творчу співпрацю між університетом та науково-дослідною установою, а також угоду про проведення практик здобувачів. Для майбутніх фахівців з екології, ця база практики є дуже гарною можливістю для опанування всіх необхідних навичок передбачених освітньою програмою, а також набуття досвіду з проведення наукових досліджень та вирішення екологічних проблем.

Метою виробничої практики для екологів є закріплення і поглиблення теоретичних знань, набутих студентами під час аудиторного навчання, формування виробничо-практичної компетентності та її складових для майбутньої професійної діяльності; аналіз науково-технічної інформації за вибраною тематикою наукового дослідження; узагальнення і вдосконалення здобутих ними фахових компетентностей; набуття професійного досвіду та формування готовності до самостійної трудової діяльності. Практична підготовка магістрів з екології буде тривати 6 тижнів.

Дякуємо за співпрацю нашим партнерам та бажаємо практикантам нових наукових звершень!

 

За інформацією кафедри садово-паркового господарства

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024