Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

1 вересня у Фахових коледжах

1 вересня здобувачі освіти та викладачі Фахового коледжу ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка” та Старобільського фахового ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка” зустріли на онлайн заході «Україна, це – ми!”.

Захід було присвячено початку нового навчального  року. Другий рік поспіль коледжі здійснюють освітній процес на дружній Полтавській землі, де перебувають в евакуації.

Для наших коледжів війна розпочалася ще у 2014 році: евакуація, втрати у викладацькому, студентському складі. Рідна Луганщина вже 9 років бореться за своє існування та ідентичність. Але, незважаючи ні на які труднощі, ми залишаємось відданими своєму народові та своїй Батьківщині! 

Під час заходу викладачі, студенти, батьки віддали шану загиблим  захисникам України, які ціною власного життя боролися за рідну землю та народ до останнього. Щиро дякували кожному, хто сумлінно виконує свою роботу в боротьбі з ворогом: військовим, волонтерам, медикам, вчителям, пекарям, хліборобам, машиністам, водіям, технологам, капеланам…

Одним з найцінніших скарбів є наше майбутнє – наші діти, наші студенти! На заклади освіти покладено велику відповідальність вчити та виховувати майбутнє покоління України!

Сьогодні на святі 1 вересня головними винуватцями були дорогі першокурсники, які обрали шлях здобуття фахової передвищої освіти саме у наших коледжах.  

Бажаємо першокурсникам завжди йди за своєю мрією, досягати поставлених цілей, ніколи не забувати, кому ми завдячуємо своєю свободою!

 Звісно, без уваги не залишилися й старшокурсники, які протягом свого навчання стійко продовжують долати усі випробування війною, переміщенням, але залишаються у стінах рідних коледжів, впевнено крокуючи до своєї мети – отримання диплому фахового молодшого бакалавра.

Вітали присутніх директори коледжів: Крутько О.М. та Мотунова Н.В. Талановиті керівники, що навіть у такі непрості часи знаходять в собі ресурс триматися, не здаватися, приймати правильні рішення. Вітання з новим навчальним роком отримали здобувачі освіти й від студентського самоврядування та викладачів фахових коледжів.

Нехай 2023 – 2024 навчальний рік принесе усім нам мир та таку жадану перемогу!

Слава Україні!

Героям Слава!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024