Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Новий навчальний рік

У ЛНУ стартував новий 2023-2024 навчальний рік.

Перше вересня – День знань. Хтось продовжить здобувати знання в стінах нашого університету, а хтось – вперше переступить його поріг.

Початок ще одного навчального року в умовах повномасштабного російського вторгнення, тому всі ми змушені підлаштовуватися до цих реалій. Як би там не було, але головне, що навчальний рік розпочався!

Сьогодні до Луганського національного  університету імені Тараса Шевченка вперше завітали першокурсники, які стали студентами потужного, прогресивного й інноваційного Університету – освітнього, наукового та культурного центру України та Європи.

Через заборону масових заходів у зв’язку з посиленням ворожих обстрілів, ми відмовилися від масових урочистих заходів, але перше урочисте знайомство зі студентами-новачками відбулося і особисто і онлайн.

Зустріч розпочав вітальною промовою до здобувачів вищої освіти голова вченої ради університету Віталій КУРИЛО, який побажав успіхів у навчанні, відкриттів і нових досягнень. «Вперше в новітній історії нашої держави молоді люди стають студентами в умовах воєнного стану. Пам’ятаймо, що ми можемо розпочати навчальний процес завдяки нашим колегам, завдяки Збройним силам України, які зараз боронять незалежність України від російського агресора. Перемога буде за нами!», – наголосив Віталій Семенович.

Із найкращими побажаннями до студентів звернулася ректорка Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олена КАРАМАН. Вона коротко розповіла про сам Університет та його структурні підрозділи і спеціальності. Привітала молодь із вступом в один з найславетніших закладів вищої освіти України зі 102-річною історією, який готує фахівців різного профілю.

«Шановні першокурсники, ви стали частиною Університету з потужними науковими підрозділами, освітніми програмами європейського рівня та з унікальною академічною атмосферою відкритості до прогресивних і перспективних досягнень в наукці та освіті. Луганський університет був і є відкритим для світу. Тут завжди з пошаною ставляться до талановитої і творчої  молоді, яка зможе розкрити в Університеті увесь потенціал, демонструючи свою неповторність та індивідуальність», – акцентувала Олена КАРАМАН.

День знань – це завжди особливо урочистий і хвилюючий день, який пройшов насичено, емоційно в позитивній атмосфері. Саме з нього розпочнеться незвіданий шлях до нових знань, знайомств та можливостей. Початок навчання – це символ того, що Україна переможе!

Вітаємо наших першокурсників із початком 2023-2024 навчального року! Переконані, що вступ до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка стане прекрасним стартом у щасливе й успішне майбутнє, тому що

НАША ОСВІТА – ГАРАНТІЯ ВАШОГО УСПІХУ!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024