Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Офіційне відкриття курсу «Англійська мова професійного спрямування» для співробітників прокуратури

В університеті відбулося офіційне відкриття навчального курсу «Англійська мова професійного спрямування» для співробітників прокуратури України.

31 серпня 2023 р. відбулася церемонія офіційного відкриття навчального курсу «Англійська мова професійного спрямування» для співробітників прокуратури України (Луганська обласна прокуратура), на якій були присутні ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, Олена Л. Караман, керівник Луганської обласної прокуратури, Почесний працівник прокуратури України, Сергій О. Василина, директор Інституту міжнародної освіти, доктор педагогічних наук, професор, Ірина В. Мигович, слухачі курсу (55 осіб) – прокурори відділів, керівники окружних прокуратур, прокурори прокуратури, начальники відділів окружних прокуратур та викладачі курсу.

Захід урочисто відкрила ректор Університету, яка наголосила на актуальності впровадження курсу в структуру освітньої пропозиції Університету, зважаючи на якісні зміни характеру міжнародних зв’язків нашої держави та інтернаціоналізацію всіх аспектів суспільного життя, які надають англійській мові статус активного та продуктивного засобу забезпечення ефективної діяльності державних службовців та посадових осіб різних рангів.

Було зазначено, що низка нормативних актів Президента та Кабінету міністрів України останнього часу, зокрема і Проєкт Закону про застосування англійської мови в Україні (№ 9432 від 28.06.2023р.), передбачає поступове впровадження кваліфікаційних вимог щодо володіння англійською мовою для відповідних посад державної служби, включення вивчення англійської мови до програм підвищення кваліфікації державних службовців тощо, що в сукупності надає пілотному проєкту Університету та Інституту міжнародної освіти ознак суспільно значущого та нагального.

Учасникам заходу було представлено викладацький склад курсу, ознайомлено з його основними завданнями, такими як: 1) забезпечити здатність слухачів курсу спілкуватися англійською мовою у професійних цілях (рівень А1 – А2, В1, Common European Framework of Reference, на основі англомовного курсу університету Кембриджа “Empower”); 2) удосконалювати вміння користуватися автентичними джерелами та оцінювати корисність та релевантність інформації на англомовних веб-сайтах; 3) розвивати вміння здійснювати усну презентацію, брати участь у дискусіях з фахових питань англійською мовою; 4) навчити слухачів курсу ефективно використовувати прийоми і стратегії самостійного роботи з вивчення іноземної мови. Реалізацію проєкту заплановано на період 4 місяці, з яких: 1) 2 місяці робота онлайн з викладачем відповідно до затвердженої програми курсу; 2) 2 місяці – самостійне виконання завдань та консультаційна підтримка зі сторони викладачів через електронну пошту та сайт курсу на Освітньому порталі ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» (http://do.luguniv.edu.ua/). 

 

За інформацією Інституту міжнародної освіти

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024