Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Орден «За заслуги» І ступення

Указом президента України №502/2023 про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України.

За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку постановлено:

Нагородити орденом «За заслуги» І ступеня КУРИЛА Віталія Семеновича – першого проректора Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Щиро вітаємо Віталія Семеновича з черговим визнанням його плідної діяльності, який присвятив багато років розвитку освітянської галузі і не тільки.

Віталій КУРИЛО – дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, перший проректор та голова вченої ради ЛНУ імені Тараса Шевченка, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, відомий учений у галузі педагогіки та вітчизняної історії, організатор освіти, державний і громадський діяч. Багато років він присвятив роботі в стінах Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, який вивів на європейський рівень підготовки фахівців.

За час діяльності відзначений багатьма високими державними нагородами: орденом «За заслуги» ІІІ, ІІ ступенів, почесними грамотами Верховної Ради й Кабінету Міністрів України та багатьма іншими відзнаками. Має звання почесного доктора кількох університетів Європи й Китаю. Натхнення на працю Віталій Семенович черпає в рідному колективі та родинному колі. Його життєве кредо: «Не зупинятися!»

З черговою визначною державною нагородою Вас, Віталію Семеновичу! Пишаємося Вашими досягненнями!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024