Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у заході до Дня Незалежності України

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка взяв участь у заході до Дня Незалежності нашої держави.

Сьогодні, 24 серпня, в Україні — День Незалежності.

Цього року український народ святкує 32 річницю незалежності країни, історія якої бере свій початок у 1990 році. Але боротьба за незалежність почалася задовго до цього і триває досі.

Через війну, аби не наражати на небезпеку людей, в регіонах відмовилися від традиційних великих святкувань. Тому цього року відбувся невеличкий захід до Дня Незалежності нашої держави у сквері імені Тараса Шевченка, де Луганський національний університет імені Тараса Шевченка разом із керівництвом Лубенської громади, представниками громадських організацій, молоддю, громадкістю прийняли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про загиблих воїнів, мирних жителів, усіх патріотів, які віддали свої життя за Україну та її незалежність.

Ректорка університету Олена Караман привітала всіх з державним святом і наголосила: «Для кожного українця – це день національної гордості та пошани, уособлення свободи, гідності й єдності, особливо сьогодні, коли ненька-Україна вкотре доводить свою свободу, незалежність, суверенність, цивілізаційний вибір у жорстокій війні росії проти України. Проте, ця кривава війна проти українського народу, його культури та історії не поставить нашу державу на коліна. Навпаки, українці, об’єднавшися в єдину й сильну націю, дуже скоро виб’ють ворога та змусять його відступити й більше ніколи не ступати на нашу землю!»

Після коротких звернень голови Лубенської міської ради і ректорки ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулося покладання квітів студентами університету та представниками місцевої влади до пам’ятника славетного Кобзаря, ім’я якого з гордістю носить Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Віримо в нашу Перемогу, нехай небо над Україною завжди буде чистим.

З Днем Незалежності України!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024