Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День незалежності України

Цьогоріч, 24 серпня 2023 року, Україна відзначає 32-гу річницю своєї Незалежності.

Саме цього дня 1991 року Верховна рада УРСР ухвалила постанову та Акт проголошення України суверенною державою.  Під час повномасштабної війни проти російських окупантів День Незалежності має особливе значення.

Чергову річницю незалежності ми зустрічаємо в умовах війни. Новини про ворожі обстріли, постійні сигнали повітряної тривоги затьмарюють це свято. Проте ми знаємо, що боремося за гідну справу, кожен на своєму фронті захищає рідну землю.

Майбутнє України, примноження її здобутків, зміцнення державності залежить від кожного з нас, нашої націленості на боротьбу, патріотизм та наполегливої праці. Нас не зламає жоден ворог, бо наша сила – у нашій єдності! Хай кожен герой повернеться додому, наповнений силою духу, невичерпною енергією та незламним переконанням, що Україна понад усе!

Бажаємо завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє. Нехай у темні години ворожої жорстокої навали в серці кожного з нас яскраво горить шевченківський вогонь любові до рідної України.

Україна переможе! З Днем Незалежності, українці! Слава Україні!

З вірою в нашу Перемогу ректорка
Луганського національного університету
імені Тараса Шевченка
Олена КАРАМАН
та Голова вченої ради
Віталій КУРИЛО

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024