Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Літній симпозіум українських та шведських дослідників

Доцент кафедри історії України взяла участь у роботі Літнього симпозіуму українських та шведських дослідників-гуманітаріїв.

Доцент кафедри історії України Ольга Забудкова 14–17 серпня 2023 р. взяла участь у роботі Літнього симпозіуму українських та шведських дослідників-гуманітаріїв  «Ukrainian Studies in Sweden. Methodological challenges and Future Perspectives», який відбувся в Університеті Седертерн у Стокгольмі, Швеція.

Українські студії в Швеції є галуззю досліджень, яка дуже швидко розвивається. Як війна вплинула на співпрацю українських та шведських науковців? Як забезпечити емпіричні та архівні дослідження в Україні в умовах війни? Якими є методологічні проблеми та перспективи майбутніх досліджень? Відповіді на ці та інші питання активно обговорювалися під час симпозіуму.

Організаторами заходу стали Центр балтійських та східноєвропейських досліджень Університету Седертерн (CBEES), Інститут сучасної історії Університету Седертерн (SHI) та кафедра історії Упсальського університету за підтримки Фонду балтійських та східноєвропейських досліджень (ÖSS).

У роботі симпозіуму взяли участь українські науковці з Києва, Харкова, Львова, Житомира, Одеси, Дніпра, Кам’янця-Подільського, Чернівців, Запоріжжя, Чернігова, Острогу, а також вчені шведських освітніх та наукових установ – університету Седертерн, Упсальського, Стокгольмського, Лундського та Гетеборзького університетів, Національного архіву Швеції та ін.

Під час симпозіуму Ольга Забудкова взяла участь у роботі панелі «Imperial histories of Ukraine in a longue durée», де представила доповідь «Викривлена історія Сходу України (на прикладі подій після Лютневої революції 1917 р. на Луганщині)», окремо висвітивши виклики, що стоять перед дослідниками регіону в наші дні.

 

За інформацією
навчально-наукового інституту
історії, міжнародних відносин
і соціально-політичних наук.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024