Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вступні випробування для іноземних громадян

Інститутом міжнародної освіти проведено першу вступну співбесіду для іноземних громадян, які зараховуються на навчання до університету в 2023 календарному році дистанційно.

Зважаючи на Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році у частині «Розділ XIV. Особливості прийому на навчання до закладів вищої освіти іноземців та осіб без громадянства», «Підрозділ 3. Прийом іноземців на навчання може проводитись очно та/або дистанційно», а також ПРАВИЛ ПРИЙОМУ на навчання для здобуття вищої освіти до Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» в 2023 році, Інститутом міжнародної освіти на чолі з директором, доктором педагогічних наук, професором, Іриною В. Мигович, 10 серпня 2023 року була проведена перша з багатьох вступних співбесід для іноземних громадян, які зараховуються на навчання до університету в 2023 календарному році дистанційно.

Вступне випробування в режимі відеоконференції із записом було відкрито ректором університету, доктором педагогічних наук, професором, Оленою Л. Караман, яка підкреслила переваги навчання в нашому Університеті й побажала вступникам успіху. Формат вступного випробування передбачав окреслення візії закладу щодо дистанційного надання освітніх послуг іноземним громадянам, надане головою інституційної Комісії для проведення вступних співбесід для іноземних громадян, які вступають дистанційно, пані Іриною Мигович.

До складу Комісії 10 серпня 2023 року увійшли також: Ігор В. Аксьонов, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри біології та агрономії (факультет природничих наук); Юрій В. Жучок,  доктор фізико-математичних наук, професор кафедри алгебри та системного аналізу (навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій); Олександр В. Дубовой,  кандидат педагогічних наук, доцент кафедри олімпійського та професійного спорту, директор НН ІФВС (навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту); Дмитро В. Ужченко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри філологічних дисциплін (навчально-науковий інститут педагогіки і психології); Лариса Л. Колесникова,  кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови (факультет української філології та журналістики); Вікторія В. Мальцева, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку та банківської справи (навчально-науковий інститут економіки та бізнесу); Анатолій В. Мішин,  викладач кафедри культурології та кіно-телемистецтва (навчально-науковий інститут культури і мистецтв).

Вступне випробування такого формату має на меті критично проаналізувати рівень володіння майбутнім здобувачем освіти – іноземним громадянином – англійською мовою, а також його академічний бекграунд. Випробування пройшло 15 іноземних абітурієнтів з Китайської Народної Республіки, Вірменії та Туркменістану відповідно до таких освітніх програм / спеціальностей: ОП Фінанси, банківська справа та страхування спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок; ОП Музичне мистецтво спеціальності 014 Середня освіта; ОП Хореографія спеціальності 024 Хореографія; ОП Музичне мистецтво спеціальності 025 Музичне мистецтво; ОП Психологія спеціальності 053 Психологія; ОП Комп’ютерні науки та інформаційні технології спеціальності 122 Комп’ютерні науки; ОП Комп’ютерні мережі спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія; ОП Хімія спеціальності 102 Хімія; ОП Журналістика спеціальності 061 Журналістика.

Наступна вступна співбесіда для іноземних громадян запланована 28 серпня 2023 року о 10:00 за Києвом. З повним Графіком проведення вступних співбесід для іноземних громадян, які зараховуються на навчання до університету в 2023 календарному році дистанційно, а також з Програмою підготовки можна ознайомитись на сторінці Інституту міжнародної освіти на сайті Університету (https://luguniv.edu.ua/?page_id=101310&lang=en).

За інформацією Інституту міжнародної освіти
та Відділу міжнародних зв’язків

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024