Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Звернення ректорки Олени Караман

Звернення ректорки Олени Караман до майбутніх абітурієнтів ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Шановні абітурієнти!

Вступаючи до закладу вищої освіти, можна сказати, ви обираєте свою долю.

Історія нашого Університету бере свій початок з 1921 року і являє собою яскравий приклад відданості рідній справі та країні.  Сьогодні, як і раніше, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» є провідним державним закладом вищої освіти з підготовки кваліфікованих фахівців за всіма освітніми, освітньо-науковими рівнями та науковими ступенями – бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук, підвищення кваліфікації.

Зараз у вашому житті важливий і відповідальний момент – гідний початок Вашого професійного шляху, здобуття якісної вищої освіти – це та платформа, яка забезпечить вам майбутнє, стане підґрунтям для подальших успіхів і перемог. Ми дякуємо вам за довіру до нашого вишу і запевняємо, що виправдаємо її сповна.

Луганський національний університет імені Тараса Шевчека уже давно став упізнаваним брендом. Він славиться не тільки своєю історією, але й академічними традиціями, відомими науковими досягненнями й випускниками, добре знаними не лише в нашій державі, але й за її межами. Саме наші колишні студенти сьогодні докладають максимум зусиль заради побудови європейського майбутнього України.

У самого колективу університету також безліч досягнень, напрацювань і перемог, чим ми дуже пишаємося, адже завдяки невтомній праці наш ВНЗ має змогу запропонувати вам можливість отримати сучасні якісні знання! Сьогодні, коли у вітчизняній освітній галузі відбуваються кардинальні зміни, наш ЛНУ імені Тараса Шевченка оперативно відповідає на всі виклики часу й готує фахівців нової генерації, враховуючи вимоги сучасного ринку праці.

Визнання університету в європейському і світовому освітньому просторі, активне партнерство та входження в міжнародні освітньо-наукові організації є стратегічною метою розвитку Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Для розвитку міжнародного співробітництва в університеті функціонує міжнародна служба, яка представлена Відділом міжнародних зв’язків.

До речі, 21 червня 2022 року на засіданні Ради Європейської асоціації університетів у Брюсселі було прийнято рішення щодо надання Державному закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» індивідуального повного членства асоціації. Включення нашого університету до складу ЄАУ сприяє його динамічному розвитку за кращими європейськими стандартами.

Ураховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо. У цих умовах для університету пріоритетним напрямком роботи є національно-патріотичне виховання особистості, спрямоване на формування національно-патріотичної свідомості, особистісної ідентифікації зі своєю нацією, віри в духовні сили та майбутнє країни, волі до праці на користь народу; усвідомлення моральних та культурних цінностей.

Важливою складовою навчально-виховного процесу в університеті є система студентського самоврядування, завданням якого є зростання соціальної активності, ініціативи студентської молоді, посилення її відповідальності, забезпечення і захист прав та інтересів студентів, сприяння навчальній, науковій та творчій діяльності молоді, засвоєння студентами навичок організатора, керівника, залучення студентської молоді до адміністративної, господарської, культурно-просвітницької, міжнародної та інших видів діяльності, які здійснюються в університеті. Флешмоби, участь у тренінгах, волонтерських акціях – далеко не повний перелік того, чим займається молодь.

Університет докладає чимало зусиль, аби створити всі необхідні умови для найвдалішого проектування життєвого старту: побудови кар’єри й успішного пошуку себе як професіонала. Впевнена, вже незабаром ви неодмінно станете його студентами, а згодом поповните лави найкращих випускників нашого вишу, якими ми щиро пишаємося!

Переконана, що всі ви свідомо обиратимете майбутній фах, а в отриманні якісної теоретичної бази й здобутті необхідних для подальшої успішної роботи практичних навичок вам допоможе лідер вищої освіти України – Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, а це якісна освіта і гарантія вашого успіху!

З повагою ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олена КАРАМАН.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024