Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

АСУ в Університеті

Наразі в університеті триває робота щодо осучаснення автоматизованої системи управління (АСУ).

Функціонування університету неможливе без налагодженої управлінської діяльності. Саме для цього і передбачена АСУ.

АСУ – автоматизована система управління, мета якої управління процесами діяльності університету, підвищення ефективності функціонування підрозділів та відділів, поліпшення умов праці співробітників та аналітичної підтримки поточної діяльності і виконання статутних завдань за допомогою кількох модулів пов’язаних між собою.

Наразі в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка розробляється більш нова, сучасна і технологічна версія. Координує роботу осучаснення АСУ  начальник центру інформаційних технологій Семенов Микола Анатолійович, який розповів, що вже ведеться ретельна проробка структури всієї системи, процесів взаємодії підсистем, організації доступу до баз даних, методичного забезпечення, обґрунтування вибору програмної та технічної платформи і таке інше.

Про своє бачення щодо розробки нової версії АСУ в університеті, розповіли співробітники відділу кадрів та бухгалтерського обліку ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Начальник відділу кадрів Никитенко Віта Олексіївна сказала:

  • Важливість АСУ полягає в здатності забезпечити діяльність наших відділів з позиції оптимальності і прискоренні виробничого та технологічного процесів в роботі. Впевнена, що за рахунок розробки нової версії автоматизованої системи управління підвищиться ефективність виконання роботи відділів кадрів та бухгалтерії, що дасть змогу прискорити документообіг між відділами і полегшить кадровий облік у загальному обсязі. Завдяки АСУ введення і обробка даних здійснюється в найкоротші терміни, водночас є можливість працювати з максимальною кількістю завдань. Також ця система дає можливість накопичувати і зберігати багато інформації на машинних носіях, а це необхідно для стабільної системної роботи, аналізу, подальшої обробки і використання її в подальшому.

Висловила свою думку і головний бухгалтер університету Василенко Віта Миколаївна:

  • Особисто я чекаю, що оновлена АСУ буде мати більше можливостей, функцій, які забезпечать ще більш якісний бухгалтерський облік та облік заробітної плати, спрощення реєстрації вхідної документації, оновить функціонування інформаційних систем обліку, облік матеріальних цінностей, складання розрахунково-платіжної документації, забезпечить ширше документальне відображення всіх бухгалтерських операцій.

Заступник головного бухгалтера Ступка Лариса Валеріївна додала:

  • Автоматизація бухгалтерського обліку сприяє чіткішій роботі всіх служб. Бухгалтерський облік є обов’язковим видом обліку будь де. Це процес виявлення, зміни, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передавання інформації про діяльність університету зовнішнім і внутрішнім користувачам для прийняття управлінських рішень. Тому хочеться, щоб оновлена система АСУ була більш удосконалена і виконувала більш складні задачі.

Бухгалтер відділу Давиденко Юлія Миколаївна теж сподівається, що оновлена версія автоматизованої системи управління принесе полегшення в роботі, додасть простоту, зручність і гнучкість в її освоєнні та використанні, спростить автоматичний підрахунок розгорнутого і згорнутого сальдо, оборотів, складання журналів, Головної книги, оборотної відомості, балансу та інших довільних звітних форм у бухгалтерії.

Провідний інженер-програміст ЛНУ імені Тараса Шевченка Дмитро Клопов наголосив:

  • Так, ми використовуємо АСУ, що забезпечує стабільну роботу всього університету, але під керівництвом Миколи Анатолійовича розробляємо сучасну, технологічну нову версію цієї системи. Програмне забезпечення автоматизованої системи управління відповідає сучасним вимогам і критеріям персональних комп’ютерів користувачів і являє собою сукупність програм та інструктивно-методичних матеріалів, які забезпечують функціонування АСУ в заданому режимі сумісності і взаємодії всіх компонентів.

Тож АСУ являє собою систему управління, яка орієнтована на широке й комплексне використання технічних засобів і використання різних системних методів для розв’язування інформаційних завдань. Але не забуваємо, що частину функцій цього керованого системного об’єкта виконує саме людина.

Бажаємо успіхів нашим співробітникам на ниві автоматицації, розв’язування задач перспективного та оперативного оновлення АСУ на благо Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024