Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у проєкті Ради Європи

Заступник директора НН ІКМ з соціально-гуманітарної роботи пройшла п’ятиденний тренінговий курс по використанню посібника «Компас».

З 20 по 24 липня заступник директора НН ІКМ з соціально-гуманітарної роботи Альона Терещенко пройшла п’ятиденний Національний тренінговий курс з освіти з прав людини: використання посібника «Компас» у формальній і неформальній освіті, який проходив у смт Славсько, Львівська область.

Пройшовши конкурс, Альона Терещенко увійшла у тридцятку учасників тренінгу, представників зі всіх областей України.

На відкриття Національного тренінгового курсу завітали пан Владислав Яцук, заступник міністра, Міністерство молоді та спорту України; пані Оксана Коваленко, головна спеціалістка Відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин, Міністерство освіти і науки України; пані Анна Аранжій,  керівниця програм, Council of Europe Youth. В своїх промовах гості акцентували на важливість синергії формальної та неформальної освіти в сфері освіти з прав людини та як в цьому нам може допомогти посібник «Компас»

На курсі учасники занурювалися у філософію освіти з прав людини та практикували вправи з посібника «Компас», «приміряти» цей досвід на заклади з яких приїхали учасники та учасниці: заклади освіти, громадські організації та молодіжні центри.

Тренінговий курс проводився Донецьким молодіжним дебатний центром (Київ) в партнерстві з Center for Educational Initiatives (Львів) за підтримки Council of Europe Youth(Страсбург, Франція) та The European Wergeland Centre (EWC)(Осло, Норвегія), разом з Міністерство молоді та спорту України і Міністерство освіти і науки України, за експертної підтримки проєкту Ради Європи Молодь за демократію в Україні – проєкт Ради Європи.

 

Інформаціний центр НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024