Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Молодіжна робота, інформована про травму»

Викладач кафедри філософії та соціології взяла участь у спеціалізованому тренінгу «Молодіжна робота, інформована про травму».

26-28 липня 2023 року викладач кафедри філософії та соціології Катерина Котеленець взяла участь у спеціалізованому тренінгу «Молодіжна робота, інформована про травму».

Цей захід відбувся завдяки співпраці проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ» з Міністерством молоді та спорту України та Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр».

У перший день навчання учасників та учасниць заходу привітав Владислав Яцук, заступник міністра  молоді та спорту України. Він наголосив на важливості цього заходу, метою якого є посилення компетентностей молодіжних працівників і працівниць впроваджувати освітні та просвітницькі заходи в контексті молодіжної роботи, інформованої про травму. Владислав Яцук також підкреслив, що був учасником першої програми «Молодіжна робота, інформована про травму» у 2022 році, яку реалізовували спільно проєкти Ради Європи та Міністерство молоді та спорту України.

Завдання спеціалізованого тренінгу:

  • дослідження ролі молодіжної роботи в контексті прав людини та з огляду на інформованість про травму;
  • обмін практиками молодіжної роботи, інформованої про травму, в Україні та закордоном, мережування між молодіжними працівниками та працівницями;
  • вивчення особливостей організації та проведення освітніх та просвітницьких заходів з молодими людьми з урахуванням підходу, інформованого про травму.

Проєкт «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ» здійснюється в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки та базується на результатах та досвіді проєктів «Молодь за демократію в Україні» у 2020-2022 роках. Проєкт розширить систематичний вплив шляхом зміцнення політики участі молоді та посилення молодіжної роботи під час війни та в повоєнному контексті, враховуючи особливі потреби молодих людей.

 

 

Навчально-науковий інститут історії,
міжнародних відносин
і соціально-політичних наук

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024