Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

ЛНУ підписав рамкову угоду про співробітництво з університетом Барселони

ЛНУ імені Тараса Шевченка підписав рамкову угоду про інституційне співробітництво з Університетом Барселони (Universitat de Barcelona), м. Барселона, Іспанія.

Підписання угоди є індикатором формування інституційної політики інтернаціоналізації університету з урахуванням національної, адже дипломатичні відносини між Україною і Королівством Іспанія були встановлені ще в 1992 році шляхом підписання у Празі спільного комюніке, а вже в 1996 році було підписано Угоду між Урядом України і Урядом Королівства Іспанія про співробітництво в галузі освіти, науки і культури, що зміцнило двостороннє партнерство країн в культурно-гуманітарній сфері. Протягом багатьох років між країнами планомірно утверджувався політичний діалог, співробітництво за всіма напрямами, дотична договірно-правова база.

Університет Барселони (https://web.ub.edu/inici) є закладом вищої освіти Іспанії, який засновано у 1450 році, він входить до 200 найкращих університетів світу і займає 6 позицію в рейтингу найкращих університетів Іспанії. Навчальний процес в університеті здійснюється іспанською та каталонською мовами, каталонська є офіційною мовою університету. Потужні напрями діяльності університету: анатомія та фізіологія, археологія, природничі та математичні науки, медицина, фармакологія, психологія, інженерія. Університет є найпотужнішим науковим центром Іспанії, що неодноразово оцінювався відповідно до рейтингу CYD (http://rankingcyd.org/) як освітня установа з найбільшою кількістю наукових досягнень і дослідницьких проєктів. Станом на 2022 рік кількість студентів університету дорівнювала 63000 осіб.

Підписання угоди терміном на 4 роки (з подальшою пролонгацією) є одним із кроків інституційної співпраці двох навчальних закладів, який було успішно реалізовано завдяки спільним зусиллям очільників міжнародних служб двох університетів – пана Рауля Рамоса (Raul Ramos), проректора з міжнародної політики Університету Барселони та пані Ірини Мигович, начальника відділу міжнародних зв’язків, в.о. директора інститут міжнародної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка за активного сприяння завідувача кафедри технологій виробництва і професійної освіти пана Віктора Бурдуна. Серед напрямів перспективного співробітництва визначено: сприяння bottom-up ініціативам у науковій, освітній та адміністративний сферах діяльності закладів; запровадження різних форм мобільності; участь у спільних конференціях, форумах тощо.

ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» висловлює повагу, вдячність і гордість за початок співпраці між нашими двома університетами.

 

За інформацією відділу міжнародних зв’язків та
Інституту міжнародної освіти

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024