Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у відкритій дискусії експертів

Участь у відкритій дискусії експертів «Місцеве самоврядування в умовах воєнного стану: виклики та висновки для громад Сходу України».

Катерина Котеленець, к.соц.н., доцентка кафедри філософії та соціології; Хобта Світлана, к.соц.н., доцентка кафедри філософії та соціології, Вовк Світлана Олександрівна д-р.політ.н – взяли участь у відкритій дискусії експертів «Місцеве самоврядування в умовах воєнного стану: виклики та висновки для громад Сходу України».

Захід організовував Центр політико-правових реформ, Фонд Місцевої Демократії за участі експертів Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Метою заходу було висвітлення проблем, що виникають під час війни у функціонуванні місцевого самоврядування на Сході України та  шляхи їхнього вирішення. Було оприлюднено інформацію про діяльність влади під час воєнного стану на Слобожанщині. Обговорено виклики, які виникли у зв’язку з паралельністю інституційних форм роботи (МС – ВА). Сформовано ряд проблем прифронтових та прикордонних громад. Обговорено пошук та оцінку інструментів вирішення цих проблем. Висвітлено успішні кейси владно-громадської взаємодії у громадах Сумщини. Окреслено можливі рішення щодо оптимізації функціональності місцевого самоврядування для успішного продовження реформи децентралізації.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024