Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Лінія і простір»

Викладачі НН ІКМ взяли участь у Всеукраїнській художній виставці «Лінія і простір».

У виставковій залі Полтавського художнього музею (Галереї мистецтв) ім. Миколи Ярошенка 12 липня 2023 року відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської художньої виставки рисунка «Лінія і простір».

Співорганізаторами виставки виступили Департамент культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради, Департамент культури та туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Національна спілка художників України, Полтавська обласна організація Національної спілки художників України.

На виставці були представлені мистецькі роботи як молодих художників, так і вже відомих представників мистецької еліти з різних куточків нашої країни: Харків, Кив, Суми, Кременчук, Лубни та ін. В тому числі і наші викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – Інна Гуржій, Олексій Соболевський, Дмитро Коршунов.

В цьому році виставка була присвячена творам Олександра Тарасенка -полтавця, художника, викладача, який став на захист у перші дні війни та загинув. Більшість молодих художників Полтави це його учні, бо він більш 30 років викладав у вищих навчальних закладах. З 2017 року працював на посаді доцента ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Основним напрямком виставки був рисунок за допомогою матеріалів: олівці, вугілля, соус, сангіна, сепія, тун, лінер, маркер, кулькова ручка, перо.

Урочисте відкриття виставки відвідали викладачі кафедри дизайну і кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

 

Інформаційний центр НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024