Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний академічний воркшоп

4-8 липня 2023 року для переміщених закладів вищої освіти відбувся міжнародний академічний воркшоп «Інформування про Європейський Союз в Україні в умовах російської агресії».

Захід було проведено в рамках Erasmus + Проєкту програми Жана Моне «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення» (с. Глібівка, Київської області).

Від ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» у заході взяли участь докторка державного управління, доцентка кафедри соціальної роботи Валентина Николаєва та кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри соціальної педагогіки Наталія Отрощенко.

Організаторами зустрічі виступили Ірина Сікорська, голова правління Української Асоціації Викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції (АПРЕЙ), директор Центру Міжнародної Освіти Маріупольського державного університету, науковий стипендіат у Вільному Університеті Берліну (Німеччина) та Роман Калитчак, координатор проєкту «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення», Львівський національний університет імені Івана Франка, Українська Асоціація викладачів і дослідників європейської інтеграції.

Програма міжнародного академічного вокшопу виявилася насиченою та змістовною. Вона містила у собі змістовні доповіді вітчизняних спікерів, а також науковців країн ЄС.

Під час роботи обговорювалися теми, які стосувалися питань післявоєнної відбудови України; культурної політика ЄС в умовах війни; основних підходів та сучасних трендів європеїзації вищої освіти в Україні; спільної зовнішньої та безпекової політики Європейського Союзу в контексті війни росії проти України; формування стійкості до інформаційних впливів в умовах війни; цифрової трансформації в Україні та інтеграція в ЄС; мережевої комунікації у процесі європейської інтеграції України; європейської військової допомоги Україні, особливостей комунікацій в умовах війни; міграційної політики ЄС; інтерактивних методів у викладанні європейської та євроінтеграційної тематики та ін. Практичним результатом воркшопу стало відпрацювання навичок успішної подачі заявки на проєкти програми ім. Жана Моне.

У доповіді «Викладання Європейських Студій в умовах війни: досвід університетів-учасників» викладачі нашого університету гідно презентували досвід ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та висвітлили перспективи розвитку закладу в післявоєнний час.

Воркшоп був змістовним, професійним, корисним, трендовим і дружнім. Щиро дякуємо організаторам за запрошення.

 

За інформацією ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024