Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Телеміст з Європейською організацією ядерних досліджень

3 липня відбувся телеміст, який об’єднав наш університет з Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН, м. Женева, Швейцарія).

Спікером заходу виступила Оксана Животова – співробітниця ЦЕРН, випускниця Полтавського національного педагогічного університету, викладач фізики, національний координатор  навчальних програм ЦЕРН для України. Модерував захід – Олександр Юров, голова Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН в Україні, провідний фахівець Національного центру «Мала академія наук України».

Подія відбувалась у формі вебінару. Учасники змогли відвідати віртуальну екскурсію та прослухати науково-популярну лекцію про найбільший у світі центр дослідження фізики високих енергій: від експериментального підтвердження існування таких частинок як піони до відкриття бозона Хіггса та народження Інтернету у стінах ЦЕРН.

Пані Оксана розповіла про можливості, які ЦЕРН надає учням, студентам та педагогам України. Ознайомила з такими програмами як Beamline for School, Programme  for High School Students, Ukraine Teacher Programme, International High School Teacher Programme.

До заходу також залучились представники закладів загальної середньої, вищої освіти Луганщини та України.

Телеміст було ініційовано доцентом кафедри фізико-технічних систем та інформатики Ліною Бондаренко за сприяння та підтримки пана Олександра Юрова голови Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН в Україні, провідного фахівця Національного центру «Мала академія наук України» та заступника директора з виховної роботи ННІФМІТ в особі пана Володимира Матієвського.

Кафедра ФТСІ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024