Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Регіональна зустріч Рад молодих вчених Полтавської області

23 червня за ініціативи Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, відбулася Регіональна зустріч Рад молодих вчених Полтавської області на базі департаменту освіти і науки Полтавської ОВА.

Оскільки ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»  після подій 2014 та 2022 років релоковано до Полтави та Полтавської області, представника університету також було запрошено до участі у зустрічі. Так, цього року зустріч відвідала Ольга Корінська, викладач кафедри теорії та практики перекладу, заступник декана факультету іноземних мов та голова Ради молодих учених і здобувачів вищої освіти ДЗ «ЛНУ ім. Тараса Шевченка».

На зустрічі були присутніми голова РМУ при МОН Олеся Ващук, представники РМУ при МОН та представники департаменту освіти і науки Полтавської ОВА.

Порядок денний Регіональної зустрічі:

  1. Виклики та можливості у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених у Полтавській області.
  2. Проблеми, пов’язані з підтримкою наукової та науково-технічної діяльності в країні, комерціалізацією та впровадженням / масштабуванням розробок.
  3. Проєкти РМУ при МОН України, спрямовані на підтримку та стимулювання наукової та науково-технічної діяльності молодих вчених в умовах війни.

Значну увагу було приділено обговоренню можливостей і викликів у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених Полтавської області зокрема.

Окремо було обговорено створення ініціативної групи Ради молодих учених при Полтавській військовій адміністрації до якої було подано кандидатуру голову РМУЗВО Ольгу Корінську, як представника переміщеного до Полтавської області ВНЗ.

 

За інформацією Ради молодих учених і здобувачів вищої освіти

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024