Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Золото на Європейських Іграх-2023

Першокурсниця навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту здобула золото на ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІГРАХ-2023.

Українська збірна розпочала турнір у Польщі перемогою у командних змаганнях. Участь у цій дисципліні також взяла Ксенія Байло студентка 1 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту.

Виступаючи у складі національної збірної команди України, Ксенія Байло разом з Кирилом Болюх здобули ЗОЛОТО у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки серед змішаних команд. Українські спортсмени набрали у фіналі 322.68 бали. Ксенія та Кирило впоралися із поставленим завданням. Для них сума балів 322.68 – є рекордною, яку вони набирали разом.

За правилами змагань зі стрибків у воду на ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІГРАХ-2023 кожна команда мала виконати по шість стрибків на триметровому трампліні та 10-метровій вишці: в індивідуальних категоріях серед чоловіків і жінок та в змішаних парах.

У синхронних стрибках з триметрового трампліна випускниця навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту спеціальності «Фізична культура і спорт» Анна Письменська виступала у парі з  Олексієм Середою, зміцнивши лідерство України на екваторі фіналу. Ще  бали додала на вишці Ксенія Байло.

Українська команда ввійшла до топ-3 після першого стрибка Ксенії Байло на трампліні, який їй оцінили на 60.75 б. Після другого від Данила Коновалова на 68.25 очка “синьо-жовті” вийшли в лідери й зберігали першу позицію до завершення змагань.

Це перше європейське “золото” в історії України в змішаній команді. До цього рекордом “синьо-жовтих” у змаганнях цього формату було “срібло” минулого Євро-2022.

Вітаємо спортсменів та тренерів Іллю Целютіна і Тамару Токмачову з рекордом і перемогою! Бажаємо подальших спортивних успіхів!

Навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024