Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у вебінарі від EducationUSA

Інспектор сектору міжнародної освіти відділу міжнародних зв’язків взяла участь у вебінарі від EducationUSA Ukraine.

22 червня 2023 року в рамках курсу “International Credential Evaluation: Understanding the Essentials” від Міжнародної асоціації освітян (NAFSA) відбувся Вебінар про оформлення українських транскриптів для вступу в американські заклади, в якому взяла участь інспектор сектору міжнародної освіти відділу міжнародних зв’язків Людмила Овчарова. Розуміння основ іноземної системи оцінювання є важливим для тих, хто працює з іноземними здобувачами. Базове розуміння систем оцінювання в різних країнах може краще допомогти іноземним абітурієнтам. Ці навички є ключовою частиною процесу прийому нових здобувачів, але вони також дуже корисні в загальних академічних та імміграційних консультаціях.

Зважаючи на те, що було отримано понад 100 заявок на проходження курсу, усіх учасників було розділено на менші когорти по 20 осіб, тому доступ до курсу надаватиметься поступово з липня по жовтень. Першою сходинкою до проходження курсу став Вебінар про оформлення українських транскриптів для вступу в американські заклади. Запрошеним спікером вебінару була Шелбі Керлі (Shelby Cearley), старша представниця Глобальної команди з оцінки транскриптів у Adtalem Global Education, віце-президентка з управління ресурсами та знаннями в TAICEP (The Association for International Credential Evaluation Professionals). Шелбі Керлі має 20-річний досвід у сфері міжнародного вступу та оцінки кваліфікацій. Перш ніж приєднатися до Adtalem Global Education, Шелбі працювала у Техаському технічному університеті, Коледжі Саут-Плейнс і в компанії, що займається оцінкою іноземних освітніх документів IEE (International Education Evaluations).

Шелбі Керлі поділилась інформацією про те, як допомогти українським студентам підготувати якісний транскрипт для вступу на магістратуру до американських закладів, на що звернути особливу увагу, та як транскрипт може вплинути на рішення приймальної комісії закладів освіти. Це дозволить продовжити зміцнення інституційної ідентичності нашого університету.

Дякуємо пані Керлі за змістовну та цікаву інформацію, а також команді EducationUSA за можливість пройти даний курс.

 

За інформацією відділу міжнародних зв’язків

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024