Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-нарада

Онлайн-нарада з Центром зайнятості щодо отримання ваучера на навчання.

21 червня в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася онлайн-нарада з представником Лубенської філії Полтавського Обласного центру зайнятості Колєснік Тетяною Григорівною – начальником відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями щодо отримання ваучера на навчання.

На нараді були присутні: ректорка Олена Караман, Голова вченої ради Віталій Курило, проректор з науково-педагогічної роботи Ярослава Юрків, науково-педагогічні працівники університету (директори, декани, викладачі).

Обговорювалося питання отримання ваучера особами, які не перебувають на обліку як безробітні і відповідають певним вимогам та мають можливість підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність за допомогою ваучера на безкоштовне навчання, по закінченні якого отримати диплом про освіту державного зразка.

Тетяна Колєснік розповіла і покроково пояснила процедуру отримання ваучера, які категорії громадян можуть його отримати, вартість ваучера,  де можна ознайомитись з переліком професій і спеціальностей, закладами навчання, як заповнити анкету претендента на навчання за ваучером від Державної служби зайнятості.

Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Так, З 01 червня 2023 року заявку на отримання ваучера на навчання можна подати онлайн. Заявка опрацьовується службою зайнятості упродовж 3-ох робочих днів.

Для подачі заявки потрібно:

  • перейти на портал Державної служби зайнятості за посиланням: https://is.gd/quzCHf ;
  • заповнити онлайн форму для отримання послуги (заявка автоматично відправляється до відповідного підрозділу центру зайнятості);
  • очікувати повідомлення від кар’єрного радника про подальші дії на вказані електронну пошту або ваш мобільний номер телефону.

Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а це майже 27 тис. грн.

Під час заходу Тетяна Григорівна відповідала на питання представників університету, які їх цікавили по цій темі.

За консультаціями та роз’ясненнями звертайтеся в найближчий центр зайнятості або у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot , Facebook Messenger https://www.facebook.com/zaniatist/ , на «гарячу лінію» за номерами: +380938345700; +380990385889; +380974615136.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024