Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Державна підсумкова атестація математиків

13 та 14 червня відбулась підсумкова державна атестація випускників бакалаврату за спеціальністю 014 «Середня освіта (Математика)».

Підсумкова атестація відбулась у формі державного кваліфікаційного екзамену з математики та методики навчання математики і державного кваліфікаційного екзамену з фізики та методики навчання фізики з використанням онлайн-платформи Google Meet. Члени екзаменаційних комісій з математики та фізики були присутні в повному складі на чолі з головою ДЕК – Оксаною Одінцовою, кандидатом фізико-математичних наук, доцентом кафедри математики, фізики і методик їх навчання Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Із вступним словом роботу комісій розпочав директор Навчально-наукового інституту фізики, математики та інформаційних технологій Геннадій Могильний.

Екзаменаційні білети з математики складались з питань, які охоплювали такі ключові дисципліни як математичний аналіз, аналітична геометрія, лінійна алгебра, алгебра і теорія чисел, а також методика навчання математики. Білети з фізики містили питання, що потребують знань з молекулярної фізики та основ термодинаміки, механіки, оптики, фізики атома та ядра, в тому числі й методики навчання фізики. Після певної підготовки студенти надали свої відповіді, а члени екзаменаційної комісії поставили кожному бакалавру необхідні запитання. Приємно, що більшість випускників відповідали ґрунтовно та отримали схвальні відзиви. Найкращі оцінки за національною шкалою відповідно до результатів державної атестації з обох іспитів отримали Каріна Бухтіярова та Олеся Адамович.

Головою ДЕК Оксаною Одінцовою було повідомлено, що всі здобувачі вищої освіти досить впевнено виконали завдання з обраних білетів та відповіли на більшість поставлених запитань. Директор оголосив, що здобувачам присвоєно відповідні професійні кваліфікації. Члени комісій висловили щирі побажання випускникам, а бакалаври – слова подяки викладачам.

Кафедра алгебри та системного аналізу бажає нашим випускникам успіхів у педагогічній діяльності та запрошує у подальшому здобути освітній ступінь магістра середньої освіти з математики!

 

Кафедра алгебри та системного аналізу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024