Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тренінг “ChatGPT. Штучний інтелект і питання доброчесності”

Участь у тренінгу “ChatGPT. Штучний інтелект і питання доброчесності”.

8 червня у м. Київ викладачі навчально-наукового інституту фізики, математики та інформаційних технологій та навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук Володимир Матієвський та Ігор Журба прийняли участь у тренінгу «ChatGPT. Штучний інтелект і питання доброчесності».

ChatGPT – чат-бот на базі штучного інтелекту, який здатний спілкуватися у режимі реального часу, навіть у вигляді суперечки, а також за лічені секунди виводити помилки у коді та писати сценарії, вірші та текстовий контент. Технологію представила компанія OpenAI, одним із засновників якої був Ілон Маск. Універсальний бот з’явився у листопаді 2022 року і одразу облетів увесь світ. Його реалізовували за допомогою супер-комп’ютера Azure AI, а як мовну модель використовували технологію від OpenAI – GPT-3,5.

Програма тренінгу була дуже цікава та насичена, а саме:

– Штучний інтелект для викладання;
– Як писати інструкції для ChatGPT;
– Штучний інтелект для проведення досліджень.

Під час тренінгу учасники більше дізнались про чат-бот, про штучний інтелект та багато іншого. Ця технологія відкриває нові перспективи для навчання та розвитку в університетському середовищі, покращуючи якість освіти та забезпечуючи інтерактивну та стимулюючу навчальну атмосферу .

Тренінг відбувся у межах проєкту «Підтримка Європейським Союзом переміщених вищих навчальних закладів на сході України», що реалізується ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#UNRPP

Навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій,
навчально-науковий інститут історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024