Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Захист польової практики з географії

10 червня на кафедрі хімії, географії та наук про Землю відбувся захист результатів проходження польової практики з географії.

Практика складалася з блоків, що відповідають окремим навчальним дисциплінам: метеорологія, гідрологія, топографія та геологія.

Захист відбувся у здобувачів 1-го курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014.07 «Середня освіта (Географія)» денної та заочної форм навчання. Керівники польової практики – Сопов Дмитро Сергійович, Ph.D. з наук про Землю, в. о. завідувача кафедри хімії, географії та наук про Землю; Гаврюшенко Ганна Володимирівна, доцент кафедри хімії, географії та наук про Землю).

Мета польової практики з географії – закріпити теоретичні знання, отримані здобувачами під час навчання; набути і вдосконалити практичні навички й уміння одержані здобувачами під час аудиторних занять; оволодіти сучасними методами географічних досліджень та навчити здобувачів користуватися ними у польових умовах.

Завдання практики полягали у розвитку у здобувачів географічного мислення, уміння виявляти і встановлювати певні закономірності й причинно-наслідкові зв’язки між різними процесами і явищами; розширенні географічного світогляду майбутнього вчителя географії.

Завданням практики також було навчити здобувачів користуватися спеціальними приладами та вміти правильно застосовувати їх при різних видах географічних досліджень; сформувати вміння самостійно вести візуальні спостереження, виконувати польові вимірювання; проводити науково-обґрунтовану камеральну обробку емпіричних результатів.

Усі поставлені завдання практики було виконано.

Кафедра хімії, географії та наук про Землю сподівається, що отримані під час проходження польової практики компетентності допоможуть студентам стати висококваліфікованими вчителями географії.

Кафедра хімії, географії та наук про Землю

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024