Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Науково-методичний семінар

Науково-методичний семінар на кафедрі публічної служби та управління навчальними й соціальними закладами.

08.06.2023 на кафедрі публічної служби та управління навчальними й соціальними закладами Навчально-наукового інститут публічного управління, адміністрування та післядипломної освіти кандидатом педагогічних наук, доцентом Ольгою Птахіною проведено науково-методичний семінар, присвячений дуже актуальній темі, а саме: «Створення інклюзивного освітнього середовища для дорослих».

У сучасних умовах виникає гостра потреба щодо підготовки викладачів до роботи зі здобувачами які мають особливі потреби. Важливість цієї проблема визначено на рівні Міністерства освіти і науки, якім розроблено проєкт Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки план заходів з її реалізації та методичні рекомендації щодо створення інклюзивного освітнього середовища в закладі вищої освіти.

Доповідачем уточнено основні поняття, принципи навчання дорослих, основні задачі Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки, сучасні методи забезпечення доступності освіти щодо людей з особливими потребами. Так «інклюзивне освітнє середовище» розглядалося як сукупність умов, способів і засобів їх реалізації для спільного навчання, виховання та розвитку здобувачів освіти з урахуванням їхніх потреб та можливостей. У семінарі наводяться приклади застосування універсального дизайну для підготовки презентацій для осіб з особливими потребами, основні умови забезпечення доступності відповідно до WAI, який формулює технічні умови, правила, методи та допоміжні ресурси, що описують рішення щодо забезпечення веб-доступності веб-контенту (WCAG) 2.0, який одночасно є стандартом міжнародної системи якості ISO: ISO/IEC 40500.

 

За інформацією кафедри публічної служби та управління навчальними й соціальними закладами

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024