Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Розгортаємо стратегію майбутньої освіти

“На шляху до відновлення та реінтеграції нашої освітньої системи, сьогодні взяв участь у форумі «Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція», який відбувся на Київщині за сприяння швейцарсько-українського проєкту «Decide».

Цей захід став платформою для обговорення цілей, проблем та шляхів розвитку освіти після деокупації. 

Під час дискусії наголосив на необхідності починати роботу над відродженням освітнього процесу та іншими сферами ще до деокупації громади та повного відновлення території.

Центральним завданням постає визначення напрямків відновлення освіти та розгляд практичних кроків, необхідних для успішного відновлення. 

Започаткування процесу відновлення навчальних закладів на нашій території є надзвичайно важливим, оскільки освіта відіграє вирішальну роль у формуванні суспільства та майбутнього розвитку, враховуючи те, що зараз відбувається на території нашої громади і яку освітню політику вкладають в голови нашим дітям.

Процес відновлення освітньої системи має бути комплексним і орієнтованим на потреби молодого покоління, а також на розвиток суспільства в цілому.

Акцентували увагу на створенні належних умов для вчителів та учнів, забезпеченні сучасної матеріально-технічної бази, а також розробці спеціальних програм психологічної підтримки для відновлення емоційного стану учасників освітнього процесу.

Дякуємо колегам за дискусію. Висновки зроблені. Готуємось.

 

Андрій Юрченко – начальник Рубіжанської міської військової адміністрації

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024