Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Захист навчальної практики з топографії, геології і геоморфології

Відбувся захист навчальної практики з топографії, геології і геоморфології.

10 червня 2023 року на кафедрі хімії, географії та наук про Землю відбувся захист результатів проходження навчальної практики з топографії, геології і геоморфології у здобувачів 1-го курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання (керівник польової практики – Сопов Дмитро Сергійович, Ph.D. з наук про Землю, в. о. завідувача кафедри хімії, географії та наук про Землю).

Під час навчальної практики з топографії здобувачі вищої освіти більш детально вивчили будову топографічних приладів та геодезичних інструментів, а також їх правильне використання; оволоділи як методами топографічних зйомок, що застосовуються на виробництві, так і більш простими, необхідними для роботи в закладах освіти; навчились грамотному і охайному веденню документів і звітних матеріалів.

Під час навчальної практики з геології здобувачі вищої освіти набули навичок роботи з геологічним обладнанням, навчитись описувати геологічні відслонення і відбирати зразки гірських порід, вести польовий щоденник, описувати різні геолого-геоморфологічні об’єкти, складати колекції.

Під час навчальної практики з геоморфології здобувачі вищої освіти навчились розрізняти окремі форми рельєфу, а також цілі геоморфологічні комплекси, встановлювати їх походження (генезис); визначати абсолютні та відносні висоти, морфометричні показники окремих форм рельєфу, їх простягання, обриси, кути падіння та ін.; вивчили зв’язок рельєфу з геологічною будовою місцевості; навчились давати господарську оцінку рельєфу і рекомендації щодо його раціонального використання.

Кафедра хімії, географії та наук про Землю сподівається, що отримані під час проходження навчальної практики з топографії, геології і геоморфології знання бакалаврів допоможуть їм у розвиту Луганської області, після повної її деокупації від ворожої навали, та в цілому в Україні.

 

Кафедра хімії, географії та наук про Землю

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024