Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч з автором

З нагоди Дня Героїв викладачі та студенти університету долучилися до зустрічі з учасником бойових дій, автором книги «Формула крові» Іллєю Тітко.

23 травня в Україні відзначали – День Героїв. Щорічне свято запровадили на честь усіх захисниць та захисників України, які протягом багатьох століть боролися за її незалежність та територіальну цілісність і продовжують робити це нині. З цієї нагоди 24 травня у «Творчій світлиці» бібліотеки відбулася зустріч із учасником бойових дій, автором книги «Формула крові» Іллєю Тітко.

У зустрічі взяли участь викладачі та здобувачі освіти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», які приєдналися онлайн. Присутні прослухали інформацію про історію свята, вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання. У дні війни ми щодня прощаємося з полеглими героями, але вони поруч з нами назавжди. Завдяки їх героїзму триває життя кожного із нас.

Зворушливим для всіх стало спілкування з Іллєю Тітко. До глибини душі  учасників зустрічі схвилювала автобіографічна розповідь автора. Він презентував свою книгу спогадів «Формула крові», у якій описуються події з вересня 2015 по жовтень 2016 років на Луганщині. Саме там – під Попасною, у складі 59-ї мотопіхотної бригади проходив свою службу Ілля протягом майже тринадцяти місяців на першій лінії оборони. У книзі про першу зустріч із справжньою війною, важку адаптацію до непростих умов, перебудову психології, специфічний погляд на події, що реально відбувались при участі автора, поразки та звитяги, біль втрат і радість перемог… Ілля Михайлович вважає, що про війну треба писати більше, аби люди не забували, не байдужіли. Нещодавно книгу перекладено англійською мовою.

Висловлюємо щирі слова подяки організаторці зустрічі – директорові Долинської центральної бібліотеки Надії Кушнірчук за можливість спілкування з учасником бойових дій та приєднатися до вшанування воїнів, що стоять на захисті свободи і незалежності неньки-України.

Навчально-науковий інститут педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024