Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День вареника в Україні

8 жовтня в Україні відзначають День вареника – неофіційне, але вже улюблене свято, присвячене одній із найпопулярніших українських страв.

Вареники – це не лише смачна частина національної кухні, а й символ української гостинності, родинного тепла та невичерпної творчості господинь. До цього свята кафедра професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу організувала онлайн-конкурс «Оригінальна начинка для вареників», у якому здобувачі вищої освіти проявили справжню кулінарну фантазію.

Серед надісланих рецептів були найрізноманітніші начинки: гарбуз із маком та гречаним медом, яблука з корицею, шоколад із горіхами, морква з родзинками, а також сир із базиліком і сушеними томатами, курка з грушою, чорнослив із сиром, бринза з медом. Кожен учасник проявив креативність, поєднуючи традиційні українські мотиви з сучасним баченням кулінарного мистецтва.

Особливу подяку висловлюємо Рубчевському Юрію, здобувачу вищої освіти спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)», за найкращий варіант подачі вареників та креативну начинку, яка вразила журі своїм поєднанням смаків і візуальною презентацією.

Щира вдячність усім учасникам конкурсу за активність, оригінальні ідеї та любов до української кулінарної традиції. Найцікавіші рецепти будуть опубліковані у збірці начинок для вареників та розміщені на сторінці кафедри ПОРТБ.

 

Кафедра професійної освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2025