Дні науки на кафедрі професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу
17.4.2025
15-17 квітня на кафедрі ПОРТБ в рамках днів науки відбулась робота трьох круглих столів.
- Сучасні проблеми професійної і технологічної освіти (модератор Бурдун Віктор);
- Інновації в науці, виробництві і у сфері послуг (модератор Гіренко Наталія);
- Трансформація сфери гостинності та туризму: євроінтеграція, інновації, сталість (модератор Каролоп Олена).
Дні науки розпочались з нагородження переможців конкурсу студентських наукових робіт в 4 галузях: технологічна і професійна освіта, технічні науки, харчові технології, туризм та готельно-ресторанна справа
Також були нагороджені переможці конкурсу: Тобі мій талант, рідний університете.
Гупал Тетяна – диплом переможця 1 ступеня в номінації Образотворче мистецтво
Лань Станіслав – диплом переможця 1 ступеня в номінації Призер глядацьких вподобань
Ір’янова Тетяна – диплом переможця 2 ступеня в номінації Декоративно-ужиткове мистецтво.
Учасники заходу також переглянули он-лайн виставку творчих робіт здобувачів вищої освіти спеціальності «Середня освіта. Технології та інформатика».
Під час роботи круглих столів викладачі і здобувачі вищої освіти мали змогу поділитись своїми науковими доробками. Всього з доповідями виступили 16 викладачів і 25 здобувачів вищої освіти кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу.
За підсумками роботи круглих столів були визначені 8 кращих доповідей здобувачів вищої освіти.
- Матлашов Едуард – здобувач 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Середня освіта. Технології»
Тема: «Формування професійної компетентності майбутнього вчителя технологій»
Науковий керівник – Бурдун В.В., доцент, к.п.н.
- Боркут Антон – здобувач 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема: «Переробка вторинної сировини побутових та сільськогосподарських відходів»
Науковий керівник – Колесніков В.О., к.т.н., доцент
- Єна Анастасія – здобувачка 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема. «Перспективи переробки рослинних відходів харчових виробництв»
Науковий керівник – Луценко М.В., к.т.н., доцент
- Ір’янова Тетяна – здобувачка 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Середня освіта. Технології та інформатика»
Тема: «Вплив інформаційних технологій на розвиток емоційного інтелекту»
Науковий керівник – Рожкова А.Ю., асистент
- Даниленко Юлія – здобувачка 3 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема. Низькотемпературне приготування як новий стандарт якості – технологія «Sous-vide».
Науковий керівник – Гіренко Н.І., к.т.н.
- Шипілов Нікіта – здобувач 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Туризм та рекреація»
Тема: «Розвиток глемпінгу в Україні в контексті принципів сталого розвитку»
Науковий керівник – Каролоп О.О., к.п.н., доцент
- Герасименко Євгенія – здобувачка 3 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Тема: «Конкуренція в готельно ресторанному бізнесі»
Науковий керівник – Безрученков Ю.В., к.п.н., доцент
- Ігнатенко Роман – здобувач 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)»
Тема: «Формування критичного мислення у здобувачів професійної освіти сучасного ЗПТО»
Науковий керівник – Скібіна О.В., доцент, к.п.н.
Завідувач кафедри Бурдун Віктор Васильович висловив слова вдячності здобувачам вищої освіти за активну участь у науковій роботі, цікаві і ґрунтовні доповіді, подякував керівникам за керівництво науковою роботою здобувачів вищої освіти. Також Бурдун В.В. виловив побажання за кожною роботою підготувати статті у журнал «Науковий пошук молодих дослідників».
За інформацією кафедри професійної освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу


