Захист кваліфікаційних робіт
27.1.2025
Відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів освітніх програм «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа».
25 січня 2025 року на кафедрі професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту технологій і торгівлі відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальностей:
– 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа»
– 242 «Туризм і рекреація» за освітньо-професійною програмою «Туризм і рекреація».
Кваліфікаційні роботи магістрів були присвячені розв’язанню складних спеціалізованих задач та практичних проблем у сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.
Голова екзаменаційної комісії – Ірина Антоненко, д.е.н., професор, кафедри туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій, (м. Київ ) та члени комісії Наталія Бикодурова – заст. директора ННІ технологій і торгівлі, Віктор Бурдун – канд. пед. наук, доцент, завідувач кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу; Олена Каролоп – канд. пед. наук, доцент кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу, Наталія Гринюк – канд. екон. наук, доц., доцент професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу відзначили актуальність, наукову новизну, практичну спрямованість та якісний зміст кваліфікаційних робіт.
Здобувачі презентували результати наукових досліджень з питань: розвитку туризму на національному та регіональному рівнях, в т.ч. і на Полтавщині в умовах війни та у повоєнний періоди; розвитку інфраструктури туристичного та готельного бізнесу в різних регіонах України; доступності послуг в закладах готельно-ресторанного та туристичного бізнесу для гостей з інвалідністю; розробки стратегії екологічно-відповідального розвитку готельно-ресторанного бізнесу; інтеграції соціальної відповідальності в управління готельно-ресторанним бізнесом та інших стратегічних напрямів розвитку та управління підприємствами сфери туризму і рекреацій та готельно-ресторанного бізнесу.
Комісія позитивно оцінила оприлюднені майбутніми фахівцями сфери туризму та гостинності результати досліджень і відмітила належний рівень оволодіння загальнонауковими, спеціальними та професійними навичками застосування різних методів обґрунтування наукових результатів теоретичного і праксеологічного характеру, володіння відповідними компетентностями, необхідними для аналізу діяльності суб’єктів сфери туризму і рекреацій та готельно-ресторанного бізнесу.
Бажаємо нашим випускникам успішного кар’єрного зростання та досягнення поставлених цілей! Віримо, що професійна діяльність магістрів у виконанні складних завдань та викликів, які постали перед готельно-ресторанним та туристичним бізнесом сприятиме спільній перемозі України у війні та її повоєнному відновленню!
За інформацією
кафедри професійної освіти, ресторанного
і туристичного бізнесу


