Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Лабораторно-практичне заняття

У рамках весінньої сесії студентів ІТОТТ спеціальності «Професійна освіта» («Харчові технології») 22 квітня пройшло лабораторно-практичне заняття на базі ПСП «Зеленая Долина» (м. Старобільськ).

Студенти, які в майбутньому стануть інженерами харчових виробництв, або викладачами спеціальних дисциплін харчового профілю у навчальних закладах України, на практиці закріпили свої знання з технології виробництва борошняних виробів.

Під час проведення заняття студенти ознайомились з організацією виробництва борошняних виробів у хлібопекарнях середньої потужності. Головний технолог підприємства Коломенська Н.В. провела екскурсію по хлібопекарні, відповіла на запитання студентів і викладачів. Студенти вивчили конструкцію та правила роботи на обладнанні для виробництва борошняних виробів, технологію формування штучних виробів.

Далі зі студентами були проведені практичні заняття з формування виробів з дріжджового тіста, де вони власноруч відпрацювали прийоми формування виробів та методи виготовлення прикрас з тіста. Значна увага була приділена процесам випікання виробів і вивчення конструкції ротаційних пічей. Студенти ознайомилися на практиці з процесом випікання на ротаційних пічах марки «Восток» і вивчили методи програмування процесу випікання різних виробів. Частина занять проводилась в лабораторії підприємства, де студенти практикувались в визначення якості основної хлібопекарної сировини – пшеничного борошна.

І найприємніше для студентів, це безсумнівно – дегустація! Студенти ознайомилися з асортиментом, що випускає пекарня і вимогами до якості хлібопекарних виробів, а також на власний смак перевірили, що український хліб один з найсмачніших в світі!

Студентка 3 курсу Усенко Людмила поділилася наступними враженнями  о проведених заняттях: «Нещодавно мені випала нагода відвідати виробництво хлібобулочних  виробів на ПСП «Зеленая Долина». Приємний колектив та неймовірний запах свіжоспеченого  хліба запам`ятається мені надовго. Дуже сподобалась розповідь завідуючої хлібопекарні про обладнання, які вони використовують для виробництва хліба й булочок. Також вона відкрила  деякі секрети приготування тіста, показала, як саме потрібно придавати правильну форму тому чи іншому виробу. Ми ознайомилися з обладнанням і відпрацювали формування виробів, на практиці вивчили показники якості сировини. Проведене заняття я вважаю цікавим й пізнавальним».

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2017